Новини і автомобілі

Дата і час:

"Зло неодмінно буде переможене"

Зміст

Глави українських Церков вітають християн з Великоднем

Зло неодмінно буде переможене 1

Блаженніший Епіфаній, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Православної Церкви України:

— Дорогі брати і сестри! Христос воскрес! Всі ми, український народ, разом боремося з RU24022022FASH21 імперією зла, яка відкрито прагне нашого знищення й нового поневолення нашої Матері України. Але ми віримо, що Господь допоможе нашому народу захистити від навали RU24022022FASH21 безбожної тиранії Його дар гідності та свободи.

Ми щодня згадуємо у наших спільних та особистих молитвах про воїнів-захисників, завдяки кому маємо можливість і цього року на рідній землі рідною мовою знову прославляти Воскресіння Христове. Дякуючи і в цей святковий день нашим оборонцям, ми просимо в Господа для них сили захистити Україну й перемогти агресора.

Ми згадуємо в молитві всіх постраждалих від RU24022022FASH21 агресії, вимушених біженців і тих, хто святкує нинішній Великдень під ярмом тимчасової окупації. У ці темні та страшні часи нехай свідчення віри у воскресіння Христове зміцнює всіх вас!

Наша незмінна подяка союзникам України і всім людям доброї волі за допомогу, яку вони надають, і наше наполегливе прохання — не дозволяйте злу посилюватися і примножуватися через зволікання, сумніви чи острах перед злобою агресора.

Вітаю кожного з вас, дорогі брати і сестри, хто читає ці слова, та сердечно зичу, щоби пам'ять про воскресіння Христове і світло віри й надії, яке засяяло від Живоносного гробу, ніколи не згасали в наших душах, відганяли розпач і знесилення. Віруймо, що зло неодмінно буде переможене. бо Христос воскрес!

Зло неодмінно буде переможене 2

Блаженніший Святослав, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, глава Української Г реко-Католицької Церкви:

— Христос воскрес! Святкуючи знову Пасху Христову серед жахіття повномасштабної війни, ми щоразу глибше входимо у велике таїнство жертви, принесеної Господом Ісусом, спасіння нашого ради...

Ми часто питаємо себе: чи дійсно варта наша боротьба такої великої ціни? У відповідь на цей крик болю і сліз України воскреслий Спаситель нині промовляє до нас голосом полеглих героїв: "Ми поклали своє життя, щоб дати його Богові й вам! У нашій жертві — Пасха Господня!" Наша перемога над ворогом є такою ж певного і неминучою, як день, що завжди приходить на зміну ночі.

У радості Воскресіння вітаю синів і дочок України, які захищають нас на фронті. Ми віримо у вашу в Бозі силу, ми цінуємо вашу стійкість перед злом, над яким неминуче здобудемо перемогу. Вітаю всіх, хто постраждав від війни. Нехай нинішній празник над празниками і торжество всіх торжеств слугує бальзамом для вашого терпіння. Огортаю своєю батьківською любов'ю родини загиблих. Висловлюю вам особисту вдячність і вдячність усього Божого люду. Обіймаю поранених. Нехай пасхальна радість простелить вам дорогу до фізичного і морального зцілення. Усім рідним наших полонених і зниклих безвісти, які сьогодні в сльозах святкують Пасху, виявляю свою увагу, підтримку і молитовну близькість. Усім, хто знайшов тимчасовий притулок поза Батьківщиною, бажаю духовної розради та впевненості, що де воскреслий Господь, там ми завжди вдома.

Обіймаю всіх: дітей, дорослих і похилих віком, чоловіків і жінок — і зичу вам, щоб, ділячись свяченим нашого великоднього кошика, ви відчули глибоку радість, Божу милість і благословення. Щиро бажаю вам благословенних Великодніх свят! Христос воскрес! Воістину воскрес!

"Експрес" № 18 (10781) 2 — 9 травня 2024

Зміст