Новини і автомобілі

Дата і час:

"Зло зазнає поразки, світло віджене темряву"

Зміст

Глави українських Церков вітають вірних з одним із найурочистіших християнських свят — Різдвом Христовим

Зло зазнає поразки, світло віджене темряву 1

Блаженніший Епіфаній, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Православної Церкви України:

Дорогі брати і сестри! Нині знову, як і щороку, з особливою духовною радістю ми згадуємо ангельські слова, які понад два тисячоліття тому були звіщені пастухам на полі біля Вифлеєма, а через їхнє свідчення — звернені й до людства: "Не бійтеся, бо я звіщаю вам велику радість, яка буде для всього народу: для вас сьогодні в місті Давида народився Спаситель, Який є Христос Господь".

У ці святкові дні ми з особливим почуттям підносимо молитви за наших воїнів та за всіх, хто на фронті та в тилу бореться зі злом, з RU24022022FASH21 агресією і наближає перемогу. Ми просимо для наших захисників Божого захисту й допомоги, а для всієї України та світу — перемоги правди і справедливого миру.

Ми молимося за наших братів та сестер, які відзначають ці святкові дні у неволі, на тимчасово окупованих RU24022022FASH21 ворогом українських землях. Згадаймо в молитві про наших військових і цивільних полонених, про заручників і несправедливо ув'язнених і попросімо в Господа для них захисту і швидшого звільнення.

Піднесімо молитви за біженців та вимушених переселенців, за розділені війною родини, і нехай із ними буде милість і допомога Божа. Сам Христос був вимушений втікати від злоби Ірода, тому милість Господня є з усіма, хто страждає невинно... Христос народився! Славімо Його!

Зло зазнає поразки, світло віджене темряву 2

Блаженніший Святослав, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, Глава Української Греко-Католицької Церкви:

— Дорогі в Христі! Мріючи про світле майбутнє для наших дітей, маємо зрозуміти, що справжня перемога нашого народу — це не лише звільнення територій та безпечні кордони. Перемогти у війні означає створити безпечний духовний простір надії для української сім'ї, яка не боятиметься народжувати дітей на рідній землі. Хай кожна українська дитина буде для нас знаком надії від Бога і нашої віри у благословенне майбутнє.

У цей радісний день Різдва Христового хай знають усі поневолені та полонені, що ми про них не забуваємо і за них молимося. Хай усі поранені й травмовані відчують радість народження Спаса світу і цілющий Божий дотик. Хай не сумніваються в Господній близькості рідні та близькі тих, хто пропав безвісти.

Із Христом у серці вже сьогодні плануймо відбудовувати все зруйноване — фізичне і духовне, щоб наші брати і сестри, які розбіглися по світах, не втрачали надії на повернення додому, а навпаки, щоб мріяли про свою живу участь у відродженні країни. Та понад усе, хай знають усі діти нашого народу, як сильно їх любить Господь і що з Божою любов'ю можна подолати найбільше зло.

Від щирого серця уділяю всім вам своє батьківське благословення та бажаю кожному з вас, від наймолодшого до найстаршого, справжньої радості дітей Божих, смачної куті, веселих свят Різдва Христового та щасливого, переможного, мирного і благословенного прийдешнього року! Христос народився! Славімо Його!

"Експрес" № 51 (10762) 21 — 28 грудня 2023 року

Зміст