Новини і автомобілі

Христос воскрес! Воістину воскрес!

Зміст

Глави українських Церков вітають християн з Великоднем

Христос воскрес! Воістину воскрес! 1

Блаженніший Епіфаній, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Православної Церкви України:

— Дорогі брати і сестри! Христос воскрес! Ще горе та страждання наповнюють наше буття, і смерть кожного дня забирає від нас нові жертви, але воскресіння Христове дає нам упевненість у тому, що розлука з померлими — явище тимчасове, і настане час, коли ті, хто в гробах, оживуть для вічності.

Усвідомлення цього, віра в перемогу життя допомагають нам боротися за правду і добро навіть тоді, коли боротьба ця надзвичайно важка і може здаватися безнадійною. І ми як християни серед темряви віку цього не втрачаємо любові та надії, але з особливим відчуттям розмірковуємо про значення воскресіння Христового.

Ми плачемо за нашими полеглими новітніми героями, за нашими звитяжними захисниками, які віддали життя на полі бою за свободу й незалежність України, за нас із вами та за майбутнє наступних поколінь українського народу, але плач наш заспокоюється впевненістю у воскресінні, коли наші герої за виняткову жертовну любов отримають нев'янучий вінець слави.

Сьогодні ми в молитвах згадуємо всіх постраждалих, поранених, вигнаних із рідного дому, всіх, хто святкує Великдень в умовах тимчасової окупації, у полоні, під владою ворога. Нехай радість Воскресіння Христового світлом надії на перемогу й відновлення осяє і вас у цей важкий час.

Ми з вдячністю згадуємо нині тих, хто виявляє співстраждання, допомагає біженцям та всім, хто має у чомусь якусь потребу. Ми вдячні всім нашим союзникам та людям доброї волі, адже завдяки їхній підтримці Україна успішно протистоїть RU24022022FASH21 агресії та продовжує боротьбу за свою власну свободу та за краще майбутнє для всього світу.

Від святинь Золотоверхого Києва до всіх куточків України та по цілому світу ми ширимо наші вітання зі світлим Христовим Воскресінням та ділимося власного радістю з усіма. Наші особливі вітання — захисникам України, звитяжним воїнам, які наближають нашу перемогу. Нехай Господь допомагає вам у боротьбі за правду та благословить перемогою!

Вітаю всіх вас, дорогі брати і сестри, та бажаю, щоб світло віри й надії у наших душах завжди підживлювалося від того духовного світла, яке побачили й відчули жін- ки-мироносиці в порожньому гробі, де ангели сповістили для них і для всього світу та на всі часи: Христос воскрес!

Христос воскрес! Воістину воскрес! 2

Блаженніший Святослав, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, глава Української Греко-Католицької Церкви:

— Дорогі в Христі! Знову ми святкуємо Пасху Христову серед неймовірного терпіння, пов'язаного з жахіттям відкритої війни. Воскреслий Христос сьогодні простягає свою життєдайну й зранену правицю до зраненої України, Його прославлені рани торкаються наших ран, які ще кровлять і болять. Розп'ятий і Воскреслий робить наші-рани Своїми — і вони у воскресінні України стають прославленими ранами переможців!

Господь бачить нашу біду — ми можемо бути впевненими в Його близькості в час тривоги. Своєю Пасхою Він уже відчинив нам райські двері, але для того, щоб ми могли увійти, Він потребує нашої співпраці та нашого довір'я. Отож вірмо твердо: як не стримали Христа в Його прославленому тілі ні гробні печаті, ні військова сторожа, так само нашої зраненої України не буде здатним поконати жодний агресор і окупант.

Дорогі в Христі браття і сестри! Вітаю вас зі святом Христової перемоги над будь-яким злом і над самою смертю. Хай упевненість у перемозі буде цілющим бальзамом на всі наші рани, душевні й тілесні. У радості Воскресіння Господнього вітаю усіх наших захисників-героїв, які сьогодні на фронті та які зазнали поранення.

Обіймаю родини наших військових, особливо полонених і зниклих безвісти. Молюся, щоб якнайшвидше ваші рідні були віднайдені та повернулися додому. Єднайтеся з ними через молитву, бо Господь завжди близько до них.

Духовно об'єднуюся з тими, що перебувають на окупованих територіях і не мають можливості сьогодні піти до своєї Церкви, але чекають на звільнення і моляться за перемогу України. У надії на воскресіння та зі сльозами на очах обіймаю тих, хто оплакує загиблих, і воїнів-героїв, і мирних громадян, які стали жертвами злочинних дій окупанта. Вітаю наших біженців і переселенців, які плекають надію на повернення додому після перемоги та на відбудову рідного міста чи села.

Із вдячністю вітаю наших волонтерів, військових і медичних капеланів, кожного, хто на своєму місці наближає нашу спільну перемогу. Ви сильні й ми пишаємося вами! Обіймаю всіх українців - дітей, дорослих і похилих віком, чоловіків і жінок — і зичу вам, щоб, ділячись великоднім кошиком, ви відчули глибоку радість, Божу милість і благословення. Усе духовенство, усіх богопосвячених осіб і мирян в Україні та на поселеннях огортаю батьківською любов'ю. Щиро бажаю вам благословенних великодніх свят, смачного свяченого яйця та світлої пасхальної радості!

Христос воскрес! Воістину воскрес!

"Експрес" № 15 (10726) 13 — 20 квітня 2023 року

Зміст